4 forsikringstips til dig med dyre ure, smykker, kunst eller vin

Igennem årene får de fleste af os investeret og samlet vores egne personlige skatte – fra eksklusive ure og smykker til unik kunst og dyre vine. Men har du overvejet, hvordan du bedst sikrer disse dyrebare ejendele?

Vi deler her fire afgørende forsikringstips, der vil hjælpe dig med at sikre, at dine værdigenstande er beskyttet mod enhver uforudset begivenhed:

Kunst: At forsikre kunst kræver ofte en særlig all risk forsikring. En all risk forsikring dækker blandt andet hvis der skulle ske skade på din kunst når det bliver transporteret, værdiforringelse og mange andre ting.
Hvis man ikke har en særlig dækning, kan du selv ende med regningen for at få udbedret skaden på kunstværket, hvilket kan blive en dyr fornøjelse. Hos de gængse forsikringsselskaber kan du IKKE tegne en all risk forsikring på kunst.

Ure: Værdien på urene kan ændre sig over tid. Sørg for at opdatere dine forsikringspolicer regelmæssigt for at værdierne i policerne afspejler ændringerne i markedsværdi eller hvis du har tilføjet flere ure til din samling. Var du klar over at man kan få all risk dækning på ure der også dækker simpelt tyveri og forlagte genstande?

Smykker: Mange forsikringsselskaber dækker kun dine smykker fuldt ved bl.a. indbrud. Men er dine smykker dækket for simpelt tyveri eller hvis du taber dem? Vi anbefaler at du tjekker at din smykkedækning er en all risk dækning, og er du i tvivl om det er tilfældet, så hjælper vi dig gerne.

Vin: Har du dyr vin er det vigtigt at holde sig for øje om hvor vidt din forsikring dækker værdiforringelse af de dyre dråber. I modsat fald kan det betyde at sker der fx en vandskade og vinetiketterne bliver ødelagt eller ryger af, så dækker forsikringen ikke at flaskerne med ét er mindre værd.
Derudover bliver vin tit opbevaret i kælder, skur eller på en helt anden lokation. Har du tjekket at din forsikring dækker vin der hvor du har det opbevaret ?

Generelt kan vi anbefale, at du får dine værdigenstande vurderet af eksperter, og at du dokumenterer dem omhyggeligt. Dette vil gøre det lettere at fastlægge en passende forsikringsdækning når forsikringerne skal tegnes. Herefter skal de justeres jævnligt i forhold til dækninger og værdier. – Og lige præcis det kan vi hjælpe dig med, når vi har den årlige gennemgang af dine forsikringer.

Er du i tvivl om du dine værdigenstande er tilstrækkelig forsikret, så kontakt os allerede i dag på tlf. 51 91 40 40.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret på det nyeste inden for forsikringer og hvordan vi kan være behjælpelige.